JAN JANSE (GSV INSPECT): ’MET HET HELE TEAM NAAR HOLLYWOOD’

Jan Janse van GSV staat altijd ‘aan’. Dat was zo toen hij acht jaar geleden de drang voelde om zijn succesvolle carrière te verruilen voor een onzeker bestaan als freelancer. Zijn droom: aan het roer staan van zijn eigen schip. Heel bewust begon hij weer onderaan de ladder als monsternemer en later controleur. ‘Ik had wel al veel kennis door mijn kantoorwerk in dezelfde branche, maar ik wilde alles zelf gedaan hebben. En ik had altijd al affiniteit met het werk buiten. Tropenjaren waren het zeker, want als freelancer heb je geen vast rooster en moet je overal zelf achteraan. Die tijd was ontzettend leerzaam; een ervaring die ik nooit had willen missen.’ Al snel daarna zette Jan koers op groei.

Maar ook nu zijn bedrijf GSV in rustiger vaarwater is gekomen en is uitgegroeid tot een betrouwbare speler in de surveyorbranche met dertig medewerkers, staat stilstaan niet in zijn woordenboek. ‘De startup fase zijn we nu voorbij. Opschalen vraagt weer andere kwaliteiten van jezelf en de organisatie. Nu moeten we doorpakken. We versterken ons in de breedte en in de diepte. Ik ben trots op onze “Academy”, waarin we jonge medewerkers opleiden en intensief begeleiden.’

Vakgerichte opleidingen

Janse vervolgt: ‘Aan een goede ladingcontroleur, een van de belangrijkste functies binnen GSV, stellen we hoge eisen. Fysiek is het soms zwaar als hij bij nacht en ontij op boten monsters moet afnemen. Ook is productkennis en kennis van techniek essentieel. Commercieel inzicht is ook handig, omdat het belang van de klant altijd voorop staat. Wij begeleiden onze nieuwe medewerkers drie maanden lang intensief on the job en zien we potentie dan investeren snel in vakgerichte opleidingen. Dat is vrij uitzonderlijk, maar het betaalt zich op de lange termijn terug.’

Saamhorigheid

Work hard, play hard? ‘Omdat we gecontroleerd groeien is de samenhorigheid binnen ons team hoog. De afgelopen maanden hebben we weer veel nieuwe mensen erbij gekregen. Ik vind het belangrijk dat we een hecht team blijven, een bedrijf waar het leuk is om te werken. Een beetje tijd voor ontspanning moet er dan ook zijn. We gaan regelmatig met veel plezier naar Hollywood Event Center nabij de Kuip. Eerst praten we een halfuurtje serieus bij in hun Red Bull meeting room maar daarna vermaken we ons door lekker te eten, drinken en met de diversiteit aan activiteiten zoals de F1 racesimulatie en interactief darten. Echt een aanrader.’

Via FIB Communicatie Platform

GSV Inspect

GSV Inspect

Making sure you deliver.

Leave a Reply